Snubné prstene z bieleho zlata

Snubné prstene z bieleho zlata
Snubné prstene z bieleho zlata je lákavá alternatíva pre platinové snubné prstene, kde môžete získať podobný vzhľad za nižší rozpočet.


Biele zlato je elegantná a noblesná voľba pre ženy, ktoré milujú zlato, ale preferujú striebornú farbu viac ako tradičnú žltú. Biele zlato je tiež ideálne pre ľudí, ktorí už nosia mnoho strieborných šperkov.


Čo je biele zlato?
Biele zlato je zmes zlata a buď paládia alebo niklu (kovový prvok striebornej farby). Snubné prstene z bieleho zlata sa v skutočnosti až tak nepodobajú platinovým, pokiaľ v nej nie je zmes látky ródium, ktorý dáva bielemu zlatu krásny lesk. Biele zlato bez ródia je často menej lesklé a trochu viac šedivé. Rozkvet mali snubné prstene z bieleho zlata v prvej polovici 20.storočia. V súčasnosti sa zvýšili sa ich popularita znova, najmä kvôli popularite platiny.


Snubné prstene z bieleho zlata môžu byť 24-karátové, 18-karátové, 14-karátové či 10-karátové. Zákazníci si najčastejšie kupujú 18-karátové(zmes 75% čistého zlata a 25% bieleho kovu) alebo 14-karátové, pretože sú dostupnejšie a trvanlivé.


Na rozdiel od platiny, biele zlato je oveľa mäkšie. Ródiované prstene môžu časom strácať na farbe a prsteň začne žltnúť. Klenotníci však vedia tento problém odstrániť opätovným aplikovaním ródia na snubné prstene z bieleho zlata. Po upravení, ktorý trvá iba niekoľko dní, vyzerá prsteň ako nový. Klenotníci odporúčajú snubné prstene z bieleho zlata ródiovať raz za 12 až 18 mesiacov. Týmto spôsobom si udržíte prstene z bieleho zlata v najlepšom stave a ako nové.


Výhody
Snubné prstene z bieleho zlata sú voľbou najmä pre nižšie rozpočty a umožňujú párom, aby investovali peniaze do kvality diamantov, drahých kameňov či komplikovanejším vzorom viac ako základnému kovu. Snubné prstene z bieleho zlata môžu stáť iba štvrtinu toho čo pri platinových prsteňoch alebo drahších kovoch. Hoci biele zlato je ľahší ako platina, je aj silnejší a odolnejší ako väčšina čistého alebo žltého zlata. Biele zlato je tiež viac odolné voči poškriabaniu, takže prsteň si dokáže uchovať bezchybný vzhľad aj pri náročných aktivitách.


Pre mnoho žien je biele zlato univerzálny šperk, ktorý sa dá nosiť bez módneho faux pas. Okrem iného, biele zlato ľahšie zdôrazňuje brilanciu diamantov, zatiaľ čo žlté zato môže vytvoriť žltkastý nádych u niektorých štýlov.


Nevýhody
Snubné prstene z bieleho zlata by nemali brať do úvahy páry, ktoré majú alergiu na nikel a medzi príznaky patria opuchy, zmena farby či svrbenie pokožky. Taktiež nenoste snubné prstene z bieleho zlata do bazénov či horúcej vane kvôli citlivosti kovu na chlór.


Nakoniec - laici si pomerne často mýlia biele zlato so striebrom a nedokážu bezprostredne oceniť kvalitný kov.

Obľúbené príspevky