Snubné prstene zo striebra


Snubné prstene zo striebra
Zatiaľ čo väčšina zásnubných prsteňov je remeselne vyrábaná zo žltého zlata alebo platiny, snubné prstene zo striebra sú obľúbenou voľbou pre ich zložitosť, delikátne remeselné vypracovanie a cenovú dostupnosť. 

Pred kúpou snubných prsteňov zo striebra je dôležité vedieť rozdiel v porovnaní s inými kovmi a možnosťami, aby ste si vybrali to najlepšie pre vás. 

snubné prstene zo striebra pre vás?
Existuje niekoľko dôvodov prečo sa páry rozhodnú pre snubné prstene zo striebra ako pre tradičné zlato alebo platinové prstene. Hlavným dôvodom je vkus nevesty. Ak preferuje strieborné šperky, ktoré ladia s jej šatníkom, prstene zo striebra je výborná voľba. Pokiaľ ide o samotný prsteň, dizajn a cena hovoria sami za seba.

Dizajn
Vzhľadom k tomu, že striebro je veľmi mäkký a tvárny, často je používaný na detailnú prácu remeselníkov, ktorá vyžaduje komplikované tvary. Dokonca aj mnohé zlaté prstene používajú strieborné výzdoby ako konštrukčné prvky nielen pre vizuálny dojem.

Cena
Všeobecne platí, že snubné prstene zo striebra sú lacnejšie ako zlaté. Strieborné šperky sú zaujímavé nielen ako lacnejšia alternatíva, ale aj svojou zložitosťou skladby a jedinečnými dizajnom.

Striebro vs iné cenné kovy
Pretože je striebro mäkké, rýdze striebro sa veľmi zriedka používa na šperky. Namiesto toho sa používajú zliatiny striebra, ktoré obsahujú 7,5 percenta silnejšieho kovu pre väčšiu pevnosť a trvanlivosť. Častou voľbou je pridanie medi, ktorá nemá vplyv na modro-bielu farbu striebra. Vysoko kvalitné striebro je označené ochrannou známkou vnútri prstenca, rovnako ako je to u vysoko kvalitného zlata. Striebro sa môže zakaliť a vyžaduje častejšie čistenie ako iné druhy kovov. Ródium použitý na biele krúžky na zlate sa môže opotrebovať a musí byť znovu upravený klenotníkom.

Starostlivosť o snubné prstene zo striebra
Vzhľadom k tomu, že striebro je prirodzene mäkké, mali by sa snubné prstene zo striebra skladovať oddelene od ostatných šperkov, aby sa zabránilo náhodnému poškriabaniu a deformovaniu. Rovnako ako u iných snubných prsteňov sa neodporúča nosiť prstene zo striebra počas vykonávaní ťažkej práce či čistení v domácnosti, kde sú používané chemikálie, ako sú napríklad amoniak a bielidlá, ktoré môžu poškodiť prstene a spôsobiť ich vyblednutie. Taktiež sa vyhýbajte noseniu snubných prsteňov zo striebra do morskej vody pri plávaní v oceáne alebo na pláži.

Medzi najčastejšie problémy s čistením striebra je odstraňovanie kalu. Striebro prirodzene reaguje s obsahom síry a sírovodíka vo vzduchu. Ak chcete zakalenie odstrániť, použite špeciálny lesk na striebro alebo navštívte klenotníka.

Vďaka všestrannosti a kráse snubných prsteňov zo striebra, môžu byť dokonca ťažšie dostupné. Špecializovaní klenotníci môžu mať obmedzené ponuky strieborných kusov. 

Snubné prstene zo striebra sú cenovo dostupnejšie ako snubné prstene z bieleho zlata alebo platiny. Pri výbere zvážte aj starostlivosť o prstene zo striebra do budúcna.

S milujúcou pozornosťou budú Vaše snubné prstene zo striebra rovnako atraktívne ako zlaté či platinové a trvať budú minimálne do strieborného výročia.



Obľúbené príspevky