Snubné prstene z chirurgickej ocele

Snubné prstene z chirurgickej ocele

Snubné prstene z chirurgickej ocele je voľbou ako cenovo dostupná, praktická a atraktívna možnosť pre mnoho párov. S mnohými dizajnami prsteňov v klenotníctvach, sú krásne oceľové prstene k dispozícii pre akýkoľvek typ svadby.

Chirurgická vs nerezová oceľ
Chirurgická oceľ je špecializovaný typ z nerezovej ocele. Existujú desiatky zliatín nerezovej ocele a chirurgická oceľ sa ľahko čistí a sterelizuje, majú výnimočnú pevnosť a odolávajú korózii. Chirurgická oceľ je zmes železa a zliatín uhlíka s inými kovmi, ako sú chróm, nikel, molybdén a iných kovov pre špecifikované vlastnosti.

Presné percentá sa v chirurgickej oceli líšia v závslosti od jeho použitia (zdravotníctvo, šperky, …). Napríklad chróm môže mať od 13 až 26 percentný obsah v zliatine, kde vyššie množstvo zaručí vyššiu odolnosť voči korózii a poškodeniu ako poškriabanie. Najobľúbenejší typ chirurgickej ocele je 316L, ktorý obsahuje menej ako 0,03 percenta uhlíka. Tento typ ocele je možné prebrúsiť a upraviť podľa potrieb klenotníka.

Výhody a nevýhody snubných prsteňov z chirurgickej ocele
Snubné prstene z chirurgickej ocele je ľahké kombinovať s diamantami. Ak máte obmedzený rozpočet, výberom snubného prsteňa z chirurgickej ocele možete ušetriť a investovať do drahokamu - ako napríklad diamantu. Chirurgická oceľ je hypoalergénna (ak nie sú miešané s niklom), čo je výbornou voľbou pre každého, kto je alergický na drahé kovy, ako napríklad snubné prstene z bieleho zlata bez toho, aby ste museli obetovať krásny prsteň na obrúčke. Chirurgická oceľ je veľmi trvanlivá odolná voči hrdzi, kaleniu a podobne.

Oceľové prstene sú navyše lacnejšie než iné alternatívy ako titán či volfrám. Vyzerajú podobne ako platina, ale sú oveľa dostupnejšie. Taktiež sa snubné prstene z chirurgickej ocele ľahšie udržiavajú v pôvodnej kvalite. Na leštenie použite handričku alebo navštívte klenotníka.

Nevýhodou je, že snubné prstene z chirurgickej ocele sú pomerne nové na trhu a nie sú k dispozícii v toľkých dizajnoch a možnostiach ako iné drahé kovy.