7 tipov ako vybrať diamantový snubný prsteň

Najťažšia“ časť je za vami – našli ste lásku svojho života. Teraz je na čase vyberať snubné prstene a plánovanie žiadania o ruku. Pre väčšinu ľudí sú snubné prstene ich prvé zoznámenie so šperkami. V dnešnej dobe, s informáciami na dosah ruky, stačí zopár klikov na klávesnici a môžete začať skúmať diamantové kamene a snubné prstene z celého sveta.

Štýl
Väčšina žien má predstavu o svojom obľúbenom tvare a štýle snubného prsteňa od detstva. Vyberajte snubný prsteň, ktorý symbolizuje lásku a zároveň zohľadňuje jej módny vkus a osobitý štýl do budúcna.

V dnešnej dobe je bežné pre páry vyberať snubný prsteň spoločne viac ako kedysi. Ak ju chcete naozaj príjemne prekvapiť výberom snubného prsteňa, môžete získať nenápadne cenné informácie o jej predstave od jej blízkych priateľov alebo členov rodiny.

Ak sa rozhodnete vyberať snubné prstene na vlastnú päsť, premýšľajte o jej štýle života. Klasický, decentný či odvážny a pestrý alebo niečo medzi? Klasický, guľatý diamant obľubujú najmä tradičné ženy. Ružové či žlté diamanty sú ideálnou voľbou najmä pre individuálne typy.


Rozpočet
Stanoviť rozpočet na snubné prstene podľa vášho životného stýlu je dôležitý krok. Historicky sa počítal ako dvoj-násobok mesačného zárobku. Avšak, táto praktika nie je ničím iným ako zastaralým a premysleným marketingovým ťahom. Radiť sa tipmi klenotníkov môže viesť až k extrémne drahým a zbytočným nákupom s manipulatívnymi otázkami typu „Ako je pre vás jedinečná?“

Nakoniec, cena snubného prsteňa je slobodným rozhodnutím, ktoré by nemalo byť založené na módnych časopisoch či radách klenotníkov. V článku snubné prstene s diamantom získate informácie, ktoré vám pomôžu vyznať sa v atribútoch snubných prsteňov pri výbere, a to nielen na základe peňaženky.

Tvar kameňa
guľatý tvar diamantu
Foto:ilovebutter
Medzi najobľúbenejšie tvary patrí guľatý briliantový diamant. Ak vaša snúbenica je tradicionalista a obľubuje klasiku, zvážte guľatý tvar. Pre minimalistický a moderný štýl, môže byť napríklad kameňom smaragd so štvorcovým tvarom.

Výber kovu
Dnes je výber typu kovu často osobnou záležitosťou. Platina je vhodná pre svoju trvanlivosť a mäkké platiny sa znova vyvíjajú časom. Navyše, platina je odolnejšia voči poškriabaniu ako zlato. S rastúcimi cenami zlata v posledných rokoch sa cenový rozdiel medzi zlatom a platinou zúžil. Zlato na druhej strane nikdy nevyjde z módy a lahšie tvarovateľný a vhodný ako doplnok na prsteni.


Nastavenie – počet a štýl rozloženia kameňov a prsteňa
Medzi najpopulárnejšie štýly nastavenia snubných prsteňov patrí klasický solitaire či prstene s bočnými kameňmi. Z anglického "setting" sa v tejto kategórii odlišujú prstene počtom kameňov, či rozložením na prsteni. Kombinácia kvality prsteňa a a počtu diamantov alebo iných kameňov vám dá pre výber väčší priestor a uspokojí aj náročného zákazníka.

Kúpa
Najlepšie nakúpite potraviny, keď ste najednený. To isté platí aj pri kúpe prsteňov. Uistite sa, že šperk, ktorý budete nosiť so svojou milovanou, nie pre vás veľká neznáma. Vaša skúsenosť pri nakupovaní je o to príjemnejšia, keď sa nasýtite aspoň základnými informáciami o typoch kovov, kameňoch, budúcej starostlivosti o prstene a podobne. Navyše vaše znalosti vám pomôžu vybrať ten správny snubný prsteň na základe vašich preferencií a nie neznámeho človeka za pokladňou. Nehovoriac o tom, že dokážete ušetriť.

Poistenie
Nakoniec, ak plánujete investovať do snubného prsteňa väčšie množstvo peňazí, nechajte si ich poistiť. 

Obľúbené príspevky